Tjänster

Jag hjälper dig så du kommer igång med ditt målande, både vad gäller kulörvalet och hur du rent praktiskt genomför ditt projekt. Jag erbjuder rådgivning, hemma hos dig eller i butiken, och pratar gärna både färg och byggnadsvård.
Läs gärna även om de kurser som ges. Inplanerade datum hittar du på startsidan.

igångsättning hemma

målning

rådgivning

färgsättning

föredrag & inspiration

kreativa aktiviteter & möten

Hjälp att måla?

Måla med äggoljetempera är både enkelt och roligt, men ibland kan det kännas osäkert i början eller så vill du helt enkelt inte måla själv.

Prova på

Efter en prova på-kurs har du grundläggande kunskaper för att måla själv, oavsett om det handlar om att byta färg på väggen eller måla om stolen. Läs mer om Prova på under Kurser.

igångsättning hemma

Vill du måla om hemma själv men känner ett behov av stöd för att komma igång? Jag kommer hem till dig och hjälper dig under några timmar, när jag lämnar ska du känna dig trygg med att fortsätta själv.

målning av rum

Om du inte vill måla själv. Jag åtar mig mindre målningsuppdrag beroende på förutsättningarna.

målning av möbler

I mån av tid och utrymme målar jag även om möbler.

Rådgivning

Jag erbjuder rådgivning inom  färgsättning men jag kan även hjälpa dig med frågor inom byggnadsvård. Byggnadsvård, för mig, är att vårda och renovera hus på byggnadens villkor, inte utifrån vad som är senaste trenden inom byggsektorn. Det handlar om att vårda och behålla och leta material utifrån återbruk och kvalitet.

färgsättning

Oavsett om du ska färgsätta ett rum eller ett helt hus, så kan valen av kulörer kännas svårt, jag hjälper dig gärna. Antingen hemma hos dig eller hos mig i butiken.

byggnadsvård

Har du funderingar på hur ditt hus är byggt en gång i tiden? Vilka åtgärder du kan göra som passar med husets byggnadssätt? Vi går genom vad du kan göra själv och hur. Vad du behöver hjälp med och var du hittar materialen som passar just ditt hus.

Föredrag & inspiration

Kerttu färgbutik & ateljé är en mötesplats för inspiration och kunskap. Här vill vi erbjuda varierande och inspirerande träffar och föredrag inom färg, form, design och byggnadsvård.

Exempel på föredrag:

färginspiration för ditt hem

Hur vi väljer att färgsätta våra hem är både individuellt och påverkat av trender. Vi låter oss inspireras av hur andra gjort, både genom historien och i nutid.

vad är byggnadsvård och varför?

Byggnadsvård och hållbart boende hänger för mig ihop. Jag delar med mig av min syn på det hela, hur och varför jag gjort som jag gjort i mina hus genom åren.

Kreativa aktiviteter & möten

När din förening eller ditt företag behöver inspireras och träffas utanför det vanliga mötesrummet är ni välkommen till mig. I lugn och harmonisk miljö med härlig utsikt över Ljungandalen kan jag erbjuda kreativa övningar som passar alla.

aktiviteter & möteslokal

Vill ni göra någonting kreativt i samband med att ni träffas? Kontakta mig så gör vi något som passar just er. Lokalen rymmer mindre grupper (10-12 personer).